Despre noi
Fundatia HOSPICE Casa Sperantei este promotor al serviciilor de ingrijire paliativa la nivel national si unul din liderii acestui tip de ingrijire la nivel european, cunoscut si apreciat in intreaga lume. Este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care activeaza in domeniul ingrijirii paliative, oferind servicii gratuite pentru pacienti si familiile lor. Din 2002 este CENTRU DE EXCELENTA si model in ingrijire paliativa si educatie pentru Europa Centrala, de Est si Asia. HOSPICE Casa Sperantei promoveaza ingrijirea paliativa la nivel naţional si international prin programe de educatie, informare si advocacy.
EDUCATIE
Cele două centre educaţionale HOSPICE Casa Sperantei (Brasov si Bucuresti) organizează din 1997 cursuri, conferinţe, schimburi de experienţă, stagii de practică clinică si asigura consultanta, expertiza si sprijin pentru echipe multidisciplinare de ingrijire paliativa din ţară şi străinătate. Programul educational se desfasoara in limba romana, engleza si rusa.
RESURSE
Programul educational HOSPICE Casa Sperantei pune la dispozitie noutati in domeniul ingrijirii paliative, o serie proprie si consistenta de publicatii, biblioteca de ingrijiri paliative, legislatia romaneasca in domeniu, lista de linkuri recomandate. Resursele sunt disponibile in limbile romana si/sau engleza si rusa.
DEZVOLTARE
Inca de la infiintare (1992) HOSPICE Casa Sperantei se implica permanent si activ in promovarea conceptului de ingrijire paliativa si dezvoltarea retelei de ingrijiri paliative in Romania si in regiune cu scopul de:
a determina autoritatile (ministere, agentii guvernamentale, parlament) sa constientizeze beneficiile dezvoltarii serviciilor de ingrijire paliativa pentru a le putea sustine legislativ si financiar (evidentierea nevoii, acces la educatie, acces la medicatie, infiintarea de servicii de ingrijire paliativa, impunerea unor standarde de calitate a serviciilor, acordarea de finantari sau inlesniri financiare);
a antrena furnizorii de ingrijiri paliative atat in educatia continua cat si la cooperare, dialog si schimb de experienta;
a constientiza comunitatea (populatie, institutii, companii) de existenta si beneficiile ingrijirilor paliative si de faptul ca pentru servicii paliative de calitate pot contribui in mod direct prin donatii, sponsorizari, voluntariat si implicarea informata a familiilor celor bolnavi in procesul de ingrijire.