Acreditarea serviciilor de ingrijiri paliative
Formular solicitare acreditare
A doua editie a Standardelor de acreditare a spitalelor, publicate in Monitorul Oficial din august 2016 si preluate pe site-ul ANMCS (Ordinul ministrului Sanatatii nr. 871/2016 din 19 iulie 2016 prin care au fost aprobate Procedurile, standardele si metodologia de evaluare si acreditare a spitalelor) include acum si standardul 02.08- de ingrijiri paliative (cu 5 criterii si 19 cerinte).
Asociatia Natională de Ingrijiri Paliative (ANIP) a preluat voluntar responsabilitatea evaluarii calitatii serviciilor de ingrijiri paliative (din unitati cu paturi si la domiciliu), prin implementarea sistemului de evaluare creat in proiectul HOSPICE Casa Sperantei& partenerii. Furnizorii de ingrijiri paliative care doresc sa asigure servicii de calitate pentru pacientii lor pot trimite solicitarea de evaluare in atentia ANIP.
Cu ocazia Conferintei Nationale de Ingrijiri Paliative, editia a XVII-a care a avut loc la Baile Felix in 27-29 octombrie 2016, ANIP a inmanat primele 8 certificate de acreditare celor 5 furnizori de ingrijire paliativa care s-au supus voluntar procesului de evaluare in primavara anului 2016.

Fundatia HOSPICE Casa Sperantei BRASOV- EXCELENTA in furnizarea de ingrijiri paliative in unitatea cu paturi (97,02%) si EXCELENTA in furnizarea de ingrijiri paliative la domiciliu (90,48%); Fundatia „Emanuel” ORADEA- EXCELENTA in furnizarea de ingrijiri paliative la domiciliu (94,05%); Centrul de Ingrijiri Paliative „Casa Soarelui” CONSTANTA- EXCELENTA in furnizarea de ingrijiri paliative in unitatea cu paturi (98,96%); Fundatia HOSPICE Casa Sperantei BUCURESTI- NIVEL RIDICAT in furnizarea de ingrijiri paliative in unitatea cu paturi (88,24%) si NIVEL RIDICAT in furnizarea de ingrijiri paliative la domiciliu (79,76%); Spitalul Municipal CÂMPIA TURZII- NIVEL RIDICAT in furnizarea de ingrijiri paliative in unitatea cu paturi (83,63%); Institutul Oncologic IASI- NIVEL RIDICAT in furnizarea de ingrijiri paliative in unitatea cu paturi (70,39%).
Imagini din proiect Despre proiect
Toate aceste resurse au fost create de HOSPICE Casa Speranței prin proiectul „Crearea unui sistem national de evaluare a serviciilor de ingrijiri paliative pentru grupuri vulnerabile”, derulat în perioada 8 iunie 2015- 31 mai 2016, în parteneriat cu Institutul Regional de Oncologie Iasi si Spitalul Municipal Campia Turzii, cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. (coordonator de proiect: Malina Dumitrescu).
Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a FRDS şi a Granturilor SEE 2009 – 2014; Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org; www.granturi-corai.ro