La PROGRAMUL DE SPECIALIZARE IN INGRIJIRI PALIATIVE se pot inscrie asistenti medicali (generalisti si pediatrie) cu pregatire universitara sau postliceala. Asistenții medicali se pot înscrie prin unitatile sanitare angajatoare.

Ingrijirea paliativa este recunoscuta de Ministerul Sanatatii ca specializare pentru asistentii medicali, din 25 august 2017: Ordinul Ministerului Sănătății nr. 942/2017 pentru aprobarea Normelor de organizare și desfășurare a programelor de specializare în vederea reconversiei profesionale, precum și în vederea dezvoltării abilităților profesionale pentru asistenții medicali generaliști, moașe și asistenții medicali.

În baza Ordinului M.S. nr. 942/2017 cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Sănătăţii organizează prin Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, Program de specializare pentru dezvoltarea unor abilități profesionale pentru asistenți medicali (generalisti și pediatrie) cu pregătire universitară sau postliceală: INGRIJIRI PALIATIVE

Gasiti informatii pe site SNSPMPDSB aici

Durata, module

Durata: 9 luni 

 • Module teoretice: T1 – T5 
 • Module practica clinica: P6 – P9 

Centre de pregatire, locatii, perioade pregatire

78 de asistenti medicali au inceput programul de specializare in ianuarie 2020, in 4 centre de pregatire (Brasov, Cluj Napoca, Pascani, Iasi).

Locatii, Repartizare cursanti pe centre pregatire 2019-2020

  • Centrul de pregatire Brașov– HOSPICE Casa Speranței Brașov, str. Sitei 17A Datorita pandemiei Covid-19, incepand din MARTIE- modulele au loc online (sorina.hasu@hospice.ro)
  • Centrul de pregatire Pașcani – Spitalul Municipal Pașcani, str. Grădiniței nr. 5
  • Centrul de pregatire Cluj – Hospice Sf. Nectarie Cluj, str. Fabricii de Zahăr nr. 49 – 51
  • Centrul de pregatire Iași – IRO Iași, str. General Henri Mathias Berthelot, nr. 2 – 4

  Repartiția participanților pe centre de pregătire, locația, perioada de pregătire, agenda activităților teoretice și practice precum și numele și coordonatele secretarului se vor afișa pe site-ul  http://www.snspms.ro și pe platforma perfmed.ro , cu cel puțin 30 de zile înainte de începerea programului.

  Inscriere specializare- martie-septembrie 2020

  ÎNSCRIERI: 02 martie 2020 ora 9:00 – 30 septembrie 2020, ora 17:00

  suport înscriere L-V, 8:00-16:00 – Cristina Oros 0748 881.031

  INSCRIERI specializare 2020-2021 

  Înscrierile se fac numai pe  platforma SNSPMPDSB https://www.perfmed.ro

  Fiecare etapa de inscriere necesita validare pe email din partea SNSPMPDSB ca sa se poata trece la urmatoarea etapa.

  Etapa 1: Creare CONT pe platforma (se primeste confirmarea pe email) instructiuni

  Etapa 2: Incarcare SOLICITARE inscriere asistenti medicali (scanata dupa semnare si stampilare) pe platforma de catre unitatea sanitara model solicitare (se primeste notificare accept/refuz pe email)

  Solicitările de înscriere și dovezile de plată nu pot fi șterse după încărcarea pe platformă. Dosarele cursanților pot fi șterse.

  Etapa 3: Incarcare ACTE asistenti medicali (scanate) pe platforma de catre unitatea sanitara (unitatea sanitara verifica periodic pe platforma validarea/refuzarea dosarelor de inscriere)

  Pe platformă dosarele cursanților vor fi introduse: cu caractere majuscule, cu diacritice având numele şi prenumele complete, conform actului de identitate în termen de valabilitate.

  După validarea dosarului de înscriere de către SNSPMPDSB, se va atașa și:

  1. Diploma/certificat de studii ( asistent medical generalist/ pediatrie/ moașă) pentru fiecare asistent medical propus pentru înscriere 
  2. Certificat de membru OAMGMAMR
  3. Aviz anual de liberă practică
  4. Carte de identitate CI
  5. Adeverinţă din care reiese că asistentul medical /asistenții medicali este/sunt încadrat(i) la unitatea sanitară publică sau privată care face solicitarea
  6. Acord prelucrare date cu caracter personal semnat și datat – în copie

  Etapa 4: Plata TAXA (se primeste confirmarea pe email)

  Plata (2.000lei/participant) se face online cu cardul bancar (neaparat se specifica numele asistentului/asistentilor medicali pentru care se face plata). Procesul de validare a plații e instantaneu. Contul pentru plata ofline prin OP sau la casierie (nerecomandata).

  Cursanții pot opta la înscriere pentru un centru de pregătire principal și o alternativă în caz că prima opțiune nu este posibilă. După închiderea înscrierilor SNSPMPDSB va repartiza pe centre de pregătire cursanții înscriși, validați și care au achitat taxa de instruire, în ordinea înscrierilor pe platformă și respectând unele criterii interne (număr minim de cursanți pe grupă, etc). Aceste criterii pot face posibil cazul ca nici una dintre opțiunile cursantului să nu poata fi respectată. 

  Examen de absolvire specializare- decembrie 2020

  Examenul se va susține în perioada 11-13 decembrie 2020.

  Înscrierea candidaților la examen se face pe platforma PERFMED, https://www.perfmed.ro, în perioada 13 noiembrie – 4 decembrie 2020

  perfmed inscriere examen    snspms despre examen

  Documentele necesare înscrierii sunt :

  1. Solicitare de înscriere din partea angajatorului
  2. Copie după cartea de identitate
  3. Copie după adeverința de absolvire a programului de specializare
  4. Copie după documentul de plata a taxei de examen de 370 lei/persoană cu plata în contul SNSPMPDSB, Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti,  RO80 TREZ 7022 0F33 5000 XXXX, TREZORERIE SECTOR 2; CIF 26328134
  5. Formular GDPR

  Data și intervalul orar pentru examenul practic respectiv teoretic precum și modalitatea de susținere a examenului vor fi comunicate în timp util pe platforma www.perfmed.ro și pe site-ul instituției www.snspms.ro și prin secretariatul cursurilor de specializare.

  Pentru informatii suplimentare contactati SNSPMPDSB

  Program de lucru cu publicul SNSPMPDSB: luni-joi intre 10.30 si 14.30, vineri intre 10.30 si 12.30

  021-624.19.68, 0753.093.228, elearning@perfmed.ro