La PROGRAMUL DE SPECIALIZARE IN INGRIJIRI PALIATIVE se pot inscrie asistenti medicali (generalisti si pediatrie) cu pregatire universitara sau postliceala. Asistenții medicali se pot înscrie prin unitatile sanitare angajatoare.

Ingrijirea paliativa este recunoscuta de Ministerul Sanatatii ca specializare pentru asistentii medicali, din 25 august 2017: Ordinul Ministerului Sănătății nr. 942/2017 pentru aprobarea Normelor de organizare și desfășurare a programelor de specializare în vederea reconversiei profesionale, precum și în vederea dezvoltării abilităților profesionale pentru asistenții medicali generaliști, moașe și asistenții medicali.

În baza Ordinului M.S. nr. 942/2017 cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Sănătăţii organizează prin Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, Program de specializare pentru dezvoltarea unor abilități profesionale pentru asistenți medicali (generalisti și pediatrie) cu pregătire universitară sau postliceală: INGRIJIRI PALIATIVE

Gasiti informatii pe site SNSPMPDSB aici

Durata, module

Durata: 9 luni 

 • Module teoretice: T1 – T5 
 • Module practica clinica: P6 – P9 

Centre de pregatire, locatii, perioade pregatire

78 de asistenti medicali au inceput programul de specializare in ianuarie 2020, in 4 centre de pregatire (Brasov, Cluj Napoca, Pascani, Iasi).

Locatii, Repartizare cursanti pe centre pregatire 2019-2020

  • Centrul de pregatire Brașov– HOSPICE Casa Speranței Brașov, str. Sitei 17A Datorita pandemiei Covid-19, incepand din MARTIE- modulele au loc online (sorina.hasu@hospice.ro)
  • Centrul de pregatire Pașcani – Spitalul Municipal Pașcani, str. Grădiniței nr. 5
  • Centrul de pregatire Cluj – Hospice Sf. Nectarie Cluj, str. Fabricii de Zahăr nr. 49 – 51
  • Centrul de pregatire Iași – IRO Iași, str. General Henri Mathias Berthelot, nr. 2 – 4

  Repartiția participanților pe centre de pregătire, locația, perioada de pregătire, agenda activităților teoretice și practice precum și numele și coordonatele secretarului se vor afișa pe site-ul  http://www.snspms.ro și pe platforma perfmed.ro , cu cel puțin 30 de zile înainte de începerea programului.

  Inscriere specializare- martie-mai

  ÎNSCRIERI: 02 martie 2020 ora 9:00 – 30 septembrie 2020, ora 17:00

  suport înscriere L-V, 8:00-16:00 – Cristina Oros 0748 881.031

  INSCRIERI specializare 2020-2021 

  Înscrierile se fac numai pe  platforma SNSPMPDSB https://www.perfmed.ro

  Asistenții medicali NU se pot înscrie în nume propriu ci numai prin unitatile sanitare angajatoare.

  Fiecare etapa de inscriere necesita validare pe email din partea SNSPMPDSB ca sa se poata trece la urmatoarea etapa.

  Etapa 1: Creare CONT pe platforma de catre unitatea sanitara (se primeste confirmarea pe email) instructiuni

  Etapa 2: Incarcare SOLICITARE inscriere asistenti medicali (scanata dupa semnare si stampilare) pe platforma de catre unitatea sanitara model solicitare (se primeste notificare accept/refuz pe email)

  Solicitările de înscriere și dovezile de plată nu pot fi șterse după încărcarea pe platformă. Dosarele cursanților pot fi șterse.

  Etapa 3: Incarcare ACTE asistenti medicali (scanate) pe platforma de catre unitatea sanitara (unitatea sanitara verifica periodic pe platforma validarea/refuzarea dosarelor de inscriere)

  Pe platformă dosarele cursanților vor fi introduse: cu caractere majuscule, cu diacritice având numele şi prenumele complete, conform actului de identitate în termen de valabilitate.

  După validarea dosarului de înscriere de către SNSPMPDSB, se va atașa și:

  1. Diploma/certificat de studii ( asistent medical generalist/ pediatrie/ moașă) pentru fiecare asistent medical propus pentru înscriere 
  2. Certificat de membru OAMGMAMR
  3. Aviz anual de liberă practică
  4. Carte de identitate CI
  5. Adeverinţă din care reiese că asistentul medical /asistenții medicali este/sunt încadrat(i) la unitatea sanitară publică sau privată care face solicitarea
  6. Acord prelucrare date cu caracter personal semnat și datat – în copie

  Etapa 4: Plata TAXA pana la data de 29 mai 2020 (se primeste confirmarea pe email)

  Plata (2.000lei/participant) se face online cu cardul bancar (neaparat se specifica numele asistentului/asistentilor medicali pentru care se face plata). Procesul de validare a plații e instantaneu. Contul pentru plata ofline prin OP sau la casierie (nerecomandata).

  Cursanții pot opta la înscriere pentru un centru de pregătire principal și o alternativă în caz că prima opțiune nu este posibilă. După închiderea înscrierilor SNSPMPDSB va repartiza pe centre de pregătire cursanții înscriși, validați și care au achitat taxa de instruire, în ordinea înscrierilor pe platformă și respectând unele criterii interne (număr minim de cursanți pe grupă, etc). Aceste criterii pot face posibil cazul ca nici una dintre opțiunile cursantului să nu poata fi respectată. 

  Examen de absolvire- octombrie

  Înscrierea candidaților la examen se face de către angajator, pe platforma PERFMED, https://www.perfmed.ro, în perioada 1-15 octombrie 2019

  Asistenții medicali NU se pot înscrie în nume propriu la examenul de specializare. Înscrierea candidaților prin această aplicație online este permisă doar unităților sanitare care și-au creat cont pe această platformă și au solicitare de înscriere candidați validă, semnată si ștampilată de către managerul unității respective.

  perfmed inscriere examen    snspms despre examen

  Dosarul de înscriere cuprinde următoarele documente:

  1. Cererea de înscriere realizată de către angajator pentru examenul de finalizare a programelor de specializare, conform (*)Anexa 1
  2. Copia actului de identitate;/certificat de căsătorie/divorț dacă a intervenit în ultimele 6 luni o schimbare de stare civilă a candidatei
  3. Adeverința de absolvire a programului de specializare (adeverințele vor fi încărcate pe platforma PERFMED de către SNSPMS, pentru fiecare canditat înscris la examen) 
  4. (*)Nota de informare a participantului privind acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal numai pentru candidații care au finalizat programul anterior 2018-2019
  5. Copia chitanței de plată a taxei de participare la examen de 330 lei.

  *Anexa 1 și Nota de informare vor fi disponibile spre descărcare exclusiv pe platforma PERFMED după 1 octombrie 2019.

  Cuantumul taxei de participare la examen: 330 lei se achită în contul SNSPMPDSB: RO80 TREZ 7022 0F33 5000 XXXX, Trezorerie sector 2, CIF 26328134, adresa: str. Vaselor nr.31, sector 2, cod postal 021253. (Va recomandăm să specificaţi pe mandat/OP „Taxa examen Specializare…….. Numele ………….”)

  Proba practică: sâmbătă, 26 octombrie, 9:00

  Proba teoretică: duminică, 27 octombrie, 9:00 

  locație examen
  Brașov HOSPICE Casa Speranţei Brașov, str. Sitei 17A
  București HOSPICE Casa Speranţei București, str. Tămâioarei nr. 121-123
  Cluj Hospice Sf. Nectarie Cluj, str. Fabricii de Zahăr nr. 49 – 51
  Pașcani Spitalul Municipal Pașcani, str. Gradinitei nr. 5

  Candidații vor preda secretarului comisiei locale dosarul cu documentele de înscriere imprimate pe hârtie. 

  Pentru informatii suplimentare contactati SNSPMPDSB

  Program de lucru cu publicul SNSPMPDSB: luni-joi intre 10.30 si 14.30, vineri intre 10.30 si 12.30

  021-624.19.68, 0753.093.228, elearning@perfmed.ro