ASISTENTI MEDICALI specializare

La PROGRAMUL DE SPECIALIZARE IN INGRIJIRI PALIATIVE se pot inscrie asistenti medicali (generalisti si pediatrie) cu pregatire universitara sau postliceala. Asistenții medicali se pot înscrie prin unitatile sanitare angajatoare.

În baza Ordinului M.S. nr. 942/2017 cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Sănătăţii organizează prin Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, Program de specializare pentru dezvoltarea unor abilități profesionale pentru asistenți medicali (generalisti și pediatrie) cu pregătire universitară sau postliceală: INGRIJIRI PALIATIVE

Gasiti informatii pe site SNSPMPDSB aici

Inscrierile pentru Programul de Specializare 2018-2019 s-au finalizat la 7 septembrie 2018

Urmatoarele inscrieri vor avea loc in august 2019.

Inscriere specializare

Înscrierile se fac numai pe  platforma SNSPMPDSB https://www.perfmed.ro

Asistenții medicali NU se pot înscrie în nume propriu ci numai prin unitatile sanitare angajatoare.

  • Atașarea solicitărilor de înscriere și a dosarelor cursanților este activă până pe data de 31 august 2018 7 septembrie 2018.
  • Atașarea dovezilor de plată pentru cursanții validati este activă până pe data de 7 septembrie 2018 12 septembrie 2018.
  • Taxa participare 2000 lei/pers

Fiecare etapa de inscriere necesita validare pe email din partea SNSPMPDSB ca sa se poata trece la urmatoarea etapa.

Etapa 1: Creare CONT pe platforma de catre unitatea sanitara (se primeste confirmarea pe email) instructiuni

Etapa 2: Incarcare SOLICITARE inscriere asistenti medicali (scanata dupa semnare si stampilare) pe platforma de catre unitatea sanitara model solicitare (se primeste notificare accept/refuz pe email)

Solicitările de înscriere și dovezile de plată nu pot fi șterse după încărcarea pe platformă. Dosarele cursanților pot fi șterse.

Etapa 3: Incarcare ACTE asistenti medicali (scanate) pe platforma de catre unitatea sanitara (unitatea sanitara verifica periodic pe platforma validarea/refuzarea dosarelor de inscriere)

Pe platformă dosarele cursanților vor fi introduse: cu caractere majuscule, cu diacritice având numele şi prenumele complete, conform actului de identitate în termen de valabilitate.

  1. Diploma/certificat de studii ( asistent medical generalist/ pediatrie/ moașă) pentru fiecare asistent medical propus pentru înscriere 
  2. Certificat de membru OAMGMAMR şi aviz anual de liberă practică
  3. Carte de identitate CI
  4. Adeverinţă din care reiese că asistentul medical /asistenții medicali este/sunt încadrat(i) la unitatea sanitară publică sau privată care face solicitarea

Etapa 4: Plata TAXA pana la data de 12 septembrie (se primeste confirmarea pe email)

Plata (2.000lei/participant) se face online cu cardul bancar (neaparat se specifica numele asistentului/asistentilor medicali pentru care se face plata). Procesul de validare a plații e instantaneu. Contul pentru plata ofline prin OP sau la casierie (nerecomandata).

Cursanții pot opta la înscriere pentru un centru de pregătire principal și o alternativă în caz că prima opțiune nu este posibilă. După închiderea înscrierilor SNSPMPDSB va repartiza pe centre de pregătire cursanții înscriși, validați și care au achitat taxa de instruire, în ordinea înscrierilor pe platformă și respectând unele criterii interne (număr minim de cursanți pe grupă, etc). Aceste criterii pot face posibil cazul ca nici una dintre opțiunile cursantului să nu poata fi respectată. 

Centre de pregatire, locatii, perioade pregatire

Repartiția participanților pe centre de pregătire, locația, perioada de pregătire, agenda activităților teoretice și practice precum și numele și coordonatele secretarului se vor afișa pe site-ul  http://www.snspms.ro și pe platforma perfmed.ro , cu cel puțin 15 de zile înainte de începerea programului (octombrie/noiembrie).

Aceste informatii pot fi accesate cu user si parola de catre unitatile sanitara angajatoare care au efectuat inscrierile. 

Repartizare cursanti pe centre pregatire

Centrele de pregatire HOSPICE Casa Sperantei: Brasov (Str. Piatra Mare 101) si Bucuresti (Str. Tămâioarei 121– 123)

Durata, module

Durata: 9 luni (octombrie- iunie)

Module teoretice: T1 – T5 (un modul/luna, octombrie/noiembrie – martie)

Module practica clinica: P6 – P9 (un modul/luna, martie/aprilie – iunie) 

Certificat

Examen de absolvire

Pentru informatii suplimentare contactati SNSPMPDSB

Ingrijiri paliative- Jugănaru Valentina 021-624.19.68

Program de lucru cu publicul SNSPMPDSB: luni-joi intre 10.30 si 14.30, vineri intre 10.30 si 12.30, elearning@perfmed.ro , 0753.093.228