ÎNGRIJIRI PALIATIVE DE BAZĂ

Program de instruire la distanță (36 ore)

Program recomandat asistenților sociali, inspectorilor și consilierilor din primării, mediatorilor sanitari, preoților/pastorilor precum și oricui dorește să ajute mai eficient persoane bolnave, chiar dacă nu lucrează într-un serviciu de paliație.

Beneficiază de gratuitate, prin PROIECTUL PAL COMUNITATE profesioniști (categoriile mai sus amintite) din comunități sub 20.000 de locuitori din județele Bihor (cu excepția Oradea), Brașov (cu excepția Brașov, Codlea, Făgăraș, Săcele, Zărnești),Giurgiu (cu excepția Giurgiu), Ilfov (cu excepția Buftea, Pantelimon, Popești -Leordeni, Voluntari). 

Pentru eficiență și interactivitate, parcurgerea individuală online a materialelor de curs (24 ore) este consolidată prin 5 întâlniri live cu lectorii (12 ore)- profesioniști cu experiență în îngrijiri paliative (consultant, psiholog, asistent medical, kinetoterapeut, asistent social). Intâlnirile au loc săptămânal, în aceeași zi a săptămânii, pe zoom și durează două/trei ore. Participanții la acest program vor beneficia de o sesiune suplimentară : Ajutor la sfărșitul vieții (Last Aid) – 2h

16 mai- 1 iulie 2022 zoom (miercuri, 12:30/14:00-16:00): 25 mai/ 8,15,22,29 iunie
DETALII PROGRAM M36_2022
 1. INTRODUCERE ÎN ÎNGRIJIREA PALIATIVĂ (zoom1- Mălina Dumitrescu, 14:00)
 2. COMUNICAREA (zoom2- Psih. Doina Găman, 14:00)
 3. ASISTENȚA SOCIALĂ ÎN ÎNGRIJIREA PALIATIVĂ (zoom3- As. Soc. Petruța Anania, 12:30)
 4. KINETOTERAPIA ÎN ÎNGRIJIREA PALIATIVĂ (zoom4- Kinetoterapeut Anda Babiuc, 12:30) + Last Aid (2h)
 5. REACȚII EMOȚIONALE LA PIERDERE (zoom5- Psih. Doina Găman, 12:30)

ESEU- STUDIU DE CAZ

 • Accesul online se acordă gradual, căte 1 modul/săptămână: 7 săptămâni (accesul se prelungește în cazul zilelor libere legale)
 • La absolvire se obtine certificat HOSPICE cu mentionarea numarului de ore (36 ore)- se trimite absolventilor pe email, dupa ultima intalnire zoom și trimiterea eseului.
 • Conditii pentru obtinerea certificatului:
 1. CINCI INTALNIRI LIVE ONLINE CU LECTORII – participarea obligatorie
 2. ESEU se trimite pe email în săptămâna 7 către petruta.anania@hospice.ro 

DESPRE LAST AID
„Last Aid” sta la baza consolidării unor comunități pline de compasiune față de cei bolnavi, prin simplul fapt că membrii comunității înțeleg nevoile celor bolnavi dar dețin și cunoștințele necesare pentru a le acorda cel mai eficient ajutor.
Majoritatea oamenilor vor să moară acasă. Prin urmare, cu toții ar trebui să avem cunoștințe și abilități în îngrijirea de la sfârșitul vieții.
Pornind de la modelul cursurilor de “Prim ajutor” pentru publicul larg, trei absolvenți ai Academiei Europene de Îngrijiri Paliative (EUPCA)- medicul Georg Bollig din Germania și asistentii medicali Marius Ciurlionis din Lituania si Boris Knopf din Germania, au coagulat un grup de lucru international împreună cu care au creat o curricula de curs de “Ajutor la final de viata”. Ulterior, Asociația Europeană pentru Îngrijiri Paliative EAPC a format un grup de lucru Last Aid.
Între 2014 și 2015, cursuri-pilot destinate personalului medical dar si publicului larg au fost organizate în Germania, Danemarca și Norvegia. Printre principalele obiective ale iniţiatorilor proiectului s-a numărat și dezvoltarea unei reţele internaţionale „Last Aid” căreia să i se alăture centre de paliaţie, organizaţii de sănătate și organizații bisericiești, din cât mai multe țări europene.
De la lansare, peste 8.500 de cetăţeni din Danemarca, Germania, Elveţia, Slovenia, Austria, Lituania și Scoţia au participat la cursurile „Last Aid” care și-au dovedit eficiența.

ÎNSCRIERE PROGRAM până la 6 mai 2022

 • Înainte de înscriere asigurați-vă că puteți participa la toate cele 5 întâlniri zoom, miercuri, în intervalul orar 12:30/14:00- 16:00. Vă recomandăm să vă treceți în agendă datele și să vă planificați astfel programul încât să puteți participa din fața calculatorului, cu camera pornită, nu din mers, de pe telefon.

1. Solicitați VOUCHER (telefonic 0734 889515 sau pe email alina.stinghe@hospice.ro)- numai pentru judetele Bihor, Brașov, Giurgiu, Ilfov


2. Completati formularul de ÎNSCRIERE FORMULAR  încărcați VOUCHERUL sau DOVADA PLĂȚII (360 lei)


3. Creați USER pe platformă (click pe Sign in- dreapta sus, introduceți email și creați o parolă) creaza user


Veți primi acces online la program, în data de 16 mai 2022, numai după parcurgerea celor doi pași de mai sus.