ULTIMELE LOCURI disponibile la cursul live online in limba engleza- PALLIATIVE CARE INTERVENTIONS IN THE COMMUNITY FOR PATIENTS WITH ADVANCED DISEASES, din 24 septembrie 2021, 9:00-18:00, sustinut de Dr. Georg Bollig din Germania– fondator al retelei internationale Last Aid, care prin acest curs urmareste extinderea beneficiilor retelei si pentru pacientii in stare terminala din Romania.
Curs organizat de Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Transilvania Brasov in colaborare cu HOSPICE Casa Sperantei. Eveniment creditat CMR- 12 credite EMC.
Se pot inscrie membri ai echipelor multidisciplinare de ingrijiri paliative care au disponibilitatea de a transmite la randul lor, in comunitate cunostintele dobandite (prin organizarea locala a 2-3 prezentari). Diploma de formator constituie avantaj la inscriere.
1. FORMULARUL completat se trimite pana la 25 august, la raluca.bigiu@hospice.ro
2. Locul este garantat numai dupa efectuarea platii (100 lei) in contul indicat de organizator
3. Primiti pe email linkul zoom al evenimentului
*******
Majoritatea oamenilor vor să moară acasă. Prin urmare, cu toții ar trebui să avem cunoștințe și abilități în îngrijirea de la sfârșitul vieții.
Pornind de la modelul cursurilor de “Prim ajutor” pentru publicul larg, trei absolvenți ai Academiei Europene de Îngrijiri Paliative (EUPCA)- medicul Georg Bollig din Germania și asistentii medicali Marius Ciurlionis din Lituania si Boris Knopf din Germania, au coagulat un grup de lucru international împreună cu care au creat o curricula de curs de “Ajutor la final de viata”.
- EUPCA Alumnus Project https://www.eupca.eu/the-last-aid-project-cooperation…/…
- EAPC- Task Force – Last Aid https://www.eapcnet.eu/eapc-groups/task-forces/last-aid/
Între 2014 și 2015, cursuri-pilot destinate personalului medical dar si publicului larg au fost organizate în Germania, Danemarca și Norvegia. Printre principalele obiective ale iniţiatorilor proiectului s-a numărat și dezvoltarea unei reţele internaţionale „Last Aid” căreia să i se alăture centre de paliaţie, organizaţii de sănătate și organizații bisericiești, din cât mai multe țări europene.
De la lansare, peste 8.500 de cetăţeni din Danemarca, Germania, Elveţia, Slovenia, Austria, Lituania și Scoţia au participat la cursurile „Last Aid” care și-au dovedit eficiența.
Cursurile „Last Aid” stau la baza consolidării unor comunități pline de compasiune față de cei bolnavi, prin simplul fapt că membrii comunității înțeleg nevoile celor bolnavi dar dețin și cunoștințele necesare pentru a le acorda cel mai eficient ajutor.