MEDICI

Cursurile de ingrijiri paliative furnizate de HOSPICE Casa Sperantei din 1997, sunt creditate EMC de Colegiul Medicilor din Romania (acreditare 2016) si de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (acreditare 2016). Lectorii sunt cadre didactice din tara si din strainatate si  formatori in ingrijire paliativa recunoscuti de Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar. Majoritatea lectorilor asistenti medicali sunt acreditati ca traineri internationali ELNEC (The End of Life Nurse Education Consortium).

LECTOR COORDONATOR: Conf. Dr.Daniela Moșoiu, este medic oncolog cu atestat si doctorat in ingrijire paliativa, lucreaza ca medic in paliatie din 1994. Este coordonator national al programului de atestat in ingrijiri paliative pentru medici, conferentiar la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Transilvania Brasov, unde coordoneaza programul de master in paliatie. Este profesor-coordonator in cadrul Academiei Europene de Ingrijiri Paliative din Koln, Germania si mentor in cadul International Palliative Care Leadership Development Initiative, a Institutului pentru Medicină Paliativă din San Diego, California, USA. Din 2015 este membru in boardul Asociatiei Europene de Ingrijiri Paliative. A publicat si tradus lucrari de referinta in ingrijirea paliativa. 

BoardEAPC2015_large

10 CURSURI ONLINE pentru medici timp de acces/curs: 2 luni

CURS ATESTAT ingrijiri paliative teorie si practica, 18 luni

Cursuri pentru medici (la cerere)
  • Curs INTRODUCTIV 
  • Curs AVANSAT 
  • Curs PRESCRIEREA SI UTILIZAREA OPIOIDELOR IN MANAGEMENTUL DURERII

LOCATIA: 

  • la Brasov cursurile sunt gazduite de Centrul de Studii pentru Medicina Paliativa HOSPICE Casa Sperantei, Str. Piatra Mare nr. 101, unde cursanții pot solicita cazare in limita locurilor disponibile.
  • la Bucuresti cursurile sunt gazduite la sediul HOSPICE Casa Sperantei, Str. Tamaioarei nr. 121-123, sector 2.
  • oriunde in tara cursurile sunt organizate la cerere cu următoarele condiții: grup de minim 20 de participanti; sală cu facilități pentru curs; cazare, masa, transport pentru lectori.

PERIOADA: pentru a vizualiza cursurile programate deja in anul in curs urmariti CALENDARUL

INFORMAȚII & PROGRAMĂRI: 0728 13.00.93, 0268 472.455, 0268 513.598. Daca doriti programarea unui curs SAU sa fiti luat in evidenta si informat despre viitoarele cursuri, vă rugăm să trimiteti un email de solicitare la cshospice@hospice.ro

“Furnizorii de îngrijiri paliative la domiciliu încheie contracte de îngrijiri paliative cu casele de asigurări de sănătate dacă fac dovada funcţionării cu personal de specialitate. Prin personal de specialitate se înţelege: medici cu atestat în îngrijiri paliative şi asistenţi medicali absolvenţi ai unui curs de îngrijiri paliative.” (L 95/2006, HG 1389/2010,  OMS/CNAS nr.864/538/2011, Anexa 25, pg 271, art 4/2).