EUPCA foto RBS_2

Programul EUPCA se adreseaza profesionistilor cu o implicare activa si de durata in ingrijiri paliative, cu interes real in dezvoltarea acestor servicii la nivel local si national. Pot candida medici, asistenti medicali, asistenti sociali sau orice alt membru al echipei interdisciplinare hospice, cu o experienta de minim 3 ani in ingrijiri paliative. Potentialul academic al candidatului are o pondere importanta in procesul de selectie. Capacitatea de studiu in limba engleza este conditie de baza pentru selectie (CEFR level B2 sau echivalent). Candidatii aplica cu un proiect personal in domeniul ingrijirilor paliative, proiect pe care il vor dezvolta pe parcursul programului de training.

Cursul ofera oportunitati de invatare in domeniul dezvoltarii personale, managementului proiectelor, lucrului in echipa, cercetarii si tehnicilor de advocacy. Participantii dobandesc abilitatile necesare pentru a identifica si aborda provocarile in dezvoltarea ingrijirilor paliative in context european. EUPCA ofera vaste oportunitati de invatare informala prin schimb de experienta cu activisti in ingrijire paliativa avand diferite profesii, din tari cu traditie in paliatie (UK, Polonia, Romania, Germania). Cursul este structurat in 5 saptamani (600 ore): 4 saptamani teoretice si o saptamana de observare care se desfasoara in una din cele patru centre partenere in proiect. 

Inscrieri deschise pana la data de 9 iunie 2019

EUPCA 2019- 2021

Cerinte inscriere   Calendar   Costuri

Saptamana 1: Intro (Koln, Germania)
Saptamana 2: Research Methods (Londra,UK)
Saptamana 3: Personal Development, Project Management, Teamwork (Gdansk, Polonia)

Saptamana 4: Advocacy (Brasov, Romania)
Scopul acestui modul este de a prezenta conceptul de advocacy, relevanta sa pentru ingrijiri paliative si de a oferi participantilor instrumente pentru a putea sa pledeze eficient pentru dezvoltarea ingrijirii paliative. Pe parcursul modulului participantii se vor familiariza cu tehnicile de advocacy (Influentarea politicilor publice; Monitorizarea legislatiei; Informarea si educarea factorilor de decizie; Bune practici in domeniu, Educatia si sensibilizarea publicului) si vor cunoaste ciclul de advocacy. Prin exercitii participantii vor experimenta etapele din procesul de planificare strategica in advocacy: identificarea problemei, stabilirea scopului si obiectivelor, analiza grupurilor tinta, dezvoltarea mesajului, crearea planului de actiune, monitorizare si evaluare. Abilitati, cum ar fi analiza politicilor/legislatiei, redactarea de note informative, luari de pozitie, comunicate de presa, tehnici de persuasiune, realizarea interviului pentru mass-media, pregatirea unei intalniri fata in fata eficiente; toate acestea vor fi dobandite de participanti.  

Lectori HOSPICE Casa Sperantei: As. Med.Lic. Camelia Ancuta; Prof. Malina Dumitrescu; Flavia Hurducas; Laura Iosub; As. Med. Dr. Nicoleta Mitrea; Conf. Dr. Daniela Mosoiu
Colaboratori: Conf. Dr. Liliana Rogozea (Universitatea Transilvania Brasov)

Proiect initiat de Robert Bosh Stiftung (Stuttgart, Germania) in parteneriat cu: University Hospital of Cologne (Koln, Germania), Nicolaus Copernicus University (Torun, Polonia), HOSPICE Casa Sperantei (Romania), King’s College London (Londra, Marea Britanie), in colaborare cu European Association for Palliative Care EAPC.

Comitet director: Malina Dumitrescu (Romania), Catherine Evans (UK), Gerrit Frerich (Germany), Irene Higginson (UK), Bernadette Klapper (Germany), Jonathan Koffman (UK), Piotr Krakowiak (Poland), Louise Baker -Schuster (Germany), Nicoleta Mitrea (Romania), Daniela Mosoiu (Romania), Raymond Voltz (Germany).

Comitet consultativ: Mary Callaway (USA), Frank Ferris (USA), Philip Larkin (Ireland), Sheila Payne (UK).

logos EUPCA_ro_faraBosh