Excelenta in educatia in ingrijiri paliative BMS

Proiectul se concentrează pe creșterea capacității de îngrijire a pacienților cu cancer din Europa Centrala si de Est prin suport pentru autoîngrijire, educație pentru profesioniștii din sănătate, lucrări de cercetare și advocacy pentru imbunătățiri legislative în regiune.

HOSPICE este recunoscut pentru expertiza sa în îngrijire paliativă atât la nivel național, cât și la nivel internațional, are o bună vizibilitate prin publicații și articole științifice de specialitate, o prezență profesională constantă și reputație câștigată în forurile internaționale profesionale și științifice (European Association for Palliative Care, Lung Cancer Europe, European Cancer Patient Coalition), reputație bazată pe competențe, calitatea asistenței medicale acordate pacienților și familiilor, deschidere către colaborare și crearea de rețele. 

HOSPICE Casa Speranței a primit în 2011 premiul de excelență în cadrul Programului End-of-Life-Nursing-Education din partea City of Hope and Beckman Research Institute și American Association of Colleges of Nursing din Statele Unite ale Americii. Experiența și calitatea actului educațional prestat de trainerii HOSPICE și cele aproape 30.000 de participări ale profesioniștilor din paliație (din Romania și din alte 34 de țări) la programele educaționale, recomandă HOSPICE Casa Speranței ca Centru de Excelență pentru Educație în Îngrijiri Paliative pentru Europa Centrala și de Est.

Obiectiv 1: Avocacy pentru integrarea timpurie a serviciilor de îngrijire paliativă în secțiile de oncologie prin intervenții ale Centrului de Informare și Educație pentru Pacienți și Familii și asistență helpline.

Obiectiv 2: Dezvoltarea unor strategii pentru educarea echipelor multidisciplinare de îngrijiri paliative din țări din Europa Centrala și de Est.

Obiectiv 3: Stimularea dezvoltării și utilizării eficiente a competențelor și instrumentelor de cercetare cu scopul îmbunătățirii legislației și practicii clinice în îngrijiri paliative. 

Obiectiv 4: Creșterea capacității de advocacy a liderilor din serviciile specializate de îngrijiri paliative, cu efect la nivel național și regional est european.

Valoarea finantarii: 275.957 usd

Perioada de derulare a proiectului: 1 martie 2019 – 31 mai 2021

Manager proiect- Romania: Nicoleta Mitrea, nicoleta.mitrea@hospice.ro

imagini din proiectele BMS