logos bms elnec

Nursing excellence for underserved population in Romania

Proiect co-finantat printr-un grant din partea Bristol Myers Squibb Foundation, SUA prin intermediul Bridging Cancer Care Initiative pentru Europa Centrala si de Est. Urmareste cresterea accesului la servicii de calitate de ingrijiri paliative pentru bolnavii de cancer din Romania prin educarea asistentilor medicali din zonele rurale si dezvoltarea unui Program de Nursing Leadership pentru asistenții medicali din Romania, Ungaria, Cehia, Polonia si Rusia.

  1. Demersuri pentru recunoasterea ingrijirii paliative ca specialitate pentru asistentii medicali din Romania. Pregatirea curriculei de specializare in ingrijiri paliative pentru asistentii medicali. 
  2. Instruirea de baza in ingrijire paliativa a 300 de asistenți medicali și a 200 de îngrijitori din 10 localități (predominant rurale) din România. Editarea și distribuirea „Ghidului de îngrijiri paliative pentru familii și personal de îngrijire” (500 buc).
  3. Pregătirea și derularea unui Program educațional-pilot de Nursing Leadership în îngrijiri paliative care să pregătească asistenți medicali din România și din alte țări cu aceleași nevoi de dezvoltare.
  4. Înființarea „Palliative Nursing Leadership Institute” 

Parteneri: End-of-Life Nursing Education Consortium (ELNEC) este o initiativa educationala a American Association of Colleges of Nursing (AACN), Washington ,DC si a City of Hope, Los Angeles, CA  
Durata: 24 luni (1 octombrie 2012- 30 septembrie 2014)
Buget: 149.440 $
Coordonator: Nicoleta Mitrea, AML, MSc
Media: comunicat de presa 23 septembrie 2014raport media 23 septembrie 2014 
Fotografii din proiect:pe facebook

 

Rezultate proiect:

Ghidului de ingrijiri paliative pentru familii si personal de ingrijire 500 de bucati disponibile gratuit la sediul fundatiei (vezi coperta)