RESPACC: Research for all palliative care clinicians. Core research Competencies framework for the multidisciplinary palliative care team.  

ERASMUS+: 2020-1-RO01-KA202-080128

Organizator: Navarra University Spain

Data și locul: 17 Febuarie 2022, Zoom/ Navarra University


Universitatea  Navarra a organizat un eveniment de multiplicare hibrid (față în față și online). Evenimentul a fost promovat în avans pe diferite canale de comunicare (Facebook, Twitter și site-ul web al proiectului, site-ul web al partenerilor, rețelele EAPC etc.).

Scopul acestui eveniment de multiplicare a fost de a implica părțile interesate și experții, de a discuta și de a oferi feedback și contribuții cu privire la matricea dezvoltată în cadrul primulul produs intelectual-O1, în vederea pregătirii documentației pentru white-paper cu recomandarea de a include competențele de bază în domeniul cercetării în formarea profesioniștilor din paliație.

Structura evenimentului a fost următoarea:

  1. Sesiune cu un clinician-cercetător în domeniul îngrijirii paliative
  2. Prezentarea proiectului, cu evidențierea realizărilor.
  3. Competențe de bază în domeniul cercetării pentru profesioniștii din paliație – analiza participanților, lucrând în 3 grupuri: experți, profesioniști din domeniul îngrijirii medicale paliative și educatori
  4. Sesiune introductivă privind cercetarea calitativă

Prin acest eveniment de multiplicare, ne-am adresat participanților din țările vorbitoare de limbă spaniolă și portugheză, unde îngrijirea paliativă este în curs de dezvoltare, iar cercetarea încă se luptă să fie integrată. În plus, reuniunea a fost deschisă la nivel mondial, tuturor profesioniștilor interesați de cercetarea în domeniul îngrijirii paliative.

S-au înregistrat 332 de înscrieri, dintre care 106 participanți au fost pe zoom și 19 participanți față în față, din 17 țări și 2 continente. Participanții proveneau din țări vorbitoare de limbă spaniolă.

Pe baza datelor colectate din formularele de înregistrare, majoritatea participanților proveneau din domeniul medical.

Toți profesioniștii care s-au înscris au primit un e-mail de follow-up cu link către proiectul RESPACC, unde pot găsi materiale elaborate în timpul proiectului și materiale (PPT-uri și articole) oferite în cadrul evenimentului de multiplicare, precum și linkul cu înregistrarea webinarului.

Materiale eveniment: mat1, mat2, mat3, mat4, mat5, mat6, mat 7 (ES)