Curs international de excelenta in ingrijiri paliative

Este primul Masterclass internațional de îngrijire paliativă, organizat la noi în țară, de HOSPICE Casa Speranței cu sprijin financiar din partea Angelini Pharmaceuticals România și cu participarea unor traineri americani, cunoscuți și apreciați la nivel internațional:

  • Prof. Dr. Daniel Hinshaw, medic primar chirurg, profesor emerit la Facultatea de Medicină și consultant în medicină paliativă la Centrul de Geriatrie din cadrul Universității din Michigan, SUA. Director fondator al serviciului de îngrijiri paliative al Veterans Affairs Medical Center (VAMC) din Ann Arbor, Michigan. Își oferă voluntar sprijinul profesionist unor servicii hospice din Uganda, Etiopia și România și este profesor invitat în cadrul masterului de îngrijiri paliative al Universității Transilvania din Brașov, la Universitatea din Belgrad, Serbia și la Universitatea Balamand, Liban. Predă îngrijiri paliative și la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Vladimir din New York, SUA.  

  • Prof. Dr. Frank Ferris, medic internist si radioterapeut oncolog cu specializare în medicină paliativă, este profesor asociat la Universitățile din Athens și Columbus, Ohio precum și la cele din din San Diego, California și Toronto, Canada. Este membru în consiliul director al OhioHealth Research and Innovation Institute, Columbus, Ohio și al European Palliative Care Academy (EUPCA). Este deosebit de interesat de strategii pentru integrarea îngrijirilor paliative în sistemele existente de asistență medicală la nivel mondial și dezvoltarea educației în paliație.

  • Dr. Jane Carnahan Hinshaw, este medic psihiatru cu o experiență de treizeci de ani în tratarea veteranilor militari, la Veterans Affairs Medical Center (VAMC) din Ann Arbor, Michigan, SUA. De peste 20 de ani se implică în abordarea nevoilor psihiatrice și psiho-sociale ale pacienților cu boli incurabile în stadiu avansat și terminal, inclusiv ale pacienților cu HIV/SIDA. Ca profesor asociat al Universității din Michigan și al  Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Vladimir din New York și ca profesionist voluntar predă studenților la medicină și teologie, rezidenților și profesioniștilor din paliație din SUA, România și Etiopia.

Echipa trainerilor este completată de profesioniști ai HOSPICE Casa Speranței, cu îndelungată experiență clinică: Dr. Dan Malciolu din București și Psih. Doina Găman din Brașov.

Sesiunile au acoperit cele mai interesante și actuale tematici din paliație, pornind de la: tratamentul simptomelor neurologice, paraneoplazice, respiratorii, digestive; comunicare; nutriție; îngrijire spirituală și consiliere în perioada de doliu, precum și autoîngrijirea profesionistului din paliație. Agenda cursului include trei sesiuni- journal club, în care participanții au ocazia să prezinte și să supună dezbaterii în grup articole din domeniu, recent publicate, de interes pentru activitatea lor clinică de zi cu zi.

Medicii participanți beneficiaza de 21 credite EMC, cursul fiind creditat de Colegiul Medicilor din România.

„Fiindcă HOSPICE Casa Speranței și partenerii săi urmăresc în permanență creșterea nivelului de calitate al serviciilor de paliație prin educație, toate sesiunile masterclass-ului au fost filmate iar materialele video rezultate pot fi accesate online, gratuit, exlusiv pentru scopuri educaționale, non-profit, de pe www.studiipaliative.ro” Conf. Dr. Daniela Moșoiu

SESIUNI MASTERCLASS 2017 (VIDEO)– vor fi accesibile in curand

FOTOGRAFII de la eveniment 

COMUNICAT DE PRESA post eveniment

galasocietatiicivile.ro

romaniapozitiva.ro