ALERTA Studii Paliative

Daca doriti sa va abonati la fluxul de stiri Studii Paliative, sau daca doriti sa ne deveniti parteneri in promovare trimiteti un email de solicitare la cshospice@hospice.ro. Va puteti dezabona oricand trimitand un email la aceeasi adresa. Fundatia HOSPICE Casa Sperantei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal al ANSPDCP cu nr. 16381/09.05.2012 (conform Legii 677/2001)


Va multumim pentru ca ne-ati fost alaturi in 2017! Echipa Educatie & Dezvoltare HOSPICE Casa Sperantei va doreste sarbatori cu pace si multe bucurii!Sa ne revedem cu bine in 2018, pentru ca impreuna sa pretuim fiecare clipa de viata!


ALERTA Studii Paliative

Oferta educationala HOSPICE Casa Sperantei 2018 (solicitarile de informatii suplimentare se trimit la cshospice@hospice.ro)

Pentru MEDICI

ATESTAT (18 luni, 75 credite EMC): Se desfasoara din anul 2000, prin Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar, Bucuresti. Urmatoarele inscrieri se vor face in perioada mai/iunie 2018 (dupa anuntul oficial din Viata Medicala), la Scoala Nationala de Sanatate Publica. Taxa stabilita in 2016 si perceputa de SNSPMPDS a fost de 3200 lei (platibila doua rate). Atestatul este structurat in 12 module (8 saptamani teorie + 4 saptamani practica clinica), incepe in septembrie 2018 si se finalizeaza in februarie 2020. Examenul se organizeaza la Brasov, in sesiunea din mai sau in cea din noiembrie 2020 (inscrierile pentru examen se fac la Ministerul Sanatatii, conform anuntului oficial din Viata Medicala). Daca doriti sa primiti actualizari pe acest subiect inscrieti-va cu datele dvs. la 0728 130093.

CURSURI ONLINE (2 luni, 10-18 credite EMC): Sunt recomandate medicilor care doresc sa aprofundeze subiecte precum: managementul durerii, comunicarea unui diagnostic de boala grava, starea terminala in ingrijiri paliative. Sunt disponibile 10 cursuri dintre care 4 sunt creditate EMC de Colegiul Medicilor din Romania. Durata de acces pentru fiecare curs in parte este de doua luni. Absolvirea cursului se face prin test grila online iar cei care nu intrunesc punctajul minim necesar la prima incercare au inca o sansa sa reia testul grila. Toti absolventii cursurilor primesc diplome eliberate de HOSPICE Casa Sperantei, cu mentionarea competentelor dobandite. Cursuri: Introducere in ingrijirea paliativa (12 credite EMC); Managementul durerii cronice la pacientul oncologic (18 credite EMC); Comunicarea unui diagnostic de boala grava (12 credite EMC); Abordarea pacientului cu depresie în îngrijirea paliativa (10 credite EMC); Starea terminala in ingrijiri paliative; Abordarea pacientului cu insomnie in ingrijirea paliativa; Abordarea pacientului cu delir in ingrijirea paliativa; Aspecte etice in practica medicala; Abordarea simptomelor digestive in ingrijirea paliativa: greata, varsaturile; Abordarea simptomelor respiratorii in ingrijirea paliativa: dispneea. 

INSTRUIRE TEORETICA IN INGRIJIRI PALIATIVE DE BAZA (42 ore) + STAGIU PRACTIC (4 luni) PENTRU REZIDENTI: Intr-un proiect-pilot HOSPICE, in 2017 au fost selectati 100 rezidenti din oncologie medicala, radioterapie si hematologie din Timisoara, Craiova, Cluj-Napoca, Bucuresti si Iasi pentru a beneficia de instruirea teoretica (noiembrie 2017- februarie 2018), urmand ca 26 dintre acestia sa fie selectati pentru efectuarea stagiului practic in servicii de ingrijiri paliative din Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Bucuresti si Iasi (februarie- septembrie 2018). Informatii suplimentare la laura.iosub@hospice.ro 

Pentru ASISTENTI MEDICALI

CURS INTRODUCTIV (3 zile, 18 credite EMC)/CURS AVANSAT (3 zile, 18 credite EMC): Se organizeaza la sediile HOSPICE Casa Sperantei din Brasov si Bucuresti sau, la cerere, oriunde in tara pentru grup de minim 20 asistenti.

SPECIALIZARE (9 luni): Se desfasoara prin Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar, Bucuresti. Prima serie va incepe in martie 2018. Specializarea va fi structurata in 6 module (saptamani). Va puteti inscrie pe lista de asteptare la sorina.hasu@hospice.ro 

MASTER- MANAGEMENTUL SI STRATEGIILE INGRIJIRII PALIATIVE (2 ani)

Se desfasoara din anul 2010 in cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii Transilvania Brasov. Urmatoarele inscrieri se vor face in septembrie 2018, la secretariatul Facultatii de Medicina. Se pot inscrie absolventi cu diploma de licenta ai ciclului I de studii universitare (conform Legii 1/2011), avand acumulate cel putin 180 credite ECTS, precum si absolventi cu diploma de licenta sau echivalenta, ai studiilor de lunga durata. Ocuparea locurilor in regim de finantare prin granturi de studii si in regim cu taxa (2000 lei/semestru) se va face dupa optiunile exprimate prin fisa de inscriere, in ordinea descrescatoare a mediilor generale. Informatii suplimentare la oana.predoiu@hospice.ro  

Pentru bolnavi si familiile lor, pentru furnizorii de ingrijiri paliative si pentru profesionistii din sanatate

Din 2013 HOSPICE Casa Sperantei ofera gratuit sprijin si informare la nivel national prin platforma www.infopaliatie.ro iar in Brasov si Bucuresti prin Centrul de Informare si Consiliere deservit de doi psihologi.Pe platforma pot fi vizualizate si descarcate in format electronic brosuri si demonstratii video depre: igiena corporala, mobilizarea bolnavului, ingrijirea plagilor, stomei si a limfedemului, administrarea medicatiei, nutritie, drepturile bolnavului.Centrul de Informare si Consiliere organizeaza lunar discutii de grup cu pacientii si apartinatorii oriunde sunt solicitate, in Brasov si Bucuresti (in centrele de zi HOSPICE Casa Sperantei, in sectii de spital, in clinici private, in facultatile de nursing si medicina, etc) si sesiuni de consiliere psihologica. Centrul pune la dispozitia persoanelor consiliate brosuri tiparite, pe temele mentionate mai sus. Solicitarile pentru discutii de grup si sesiuni de consiliere se primesc la tel 0268474415, info@hospice.roEsti furnizor de servicii de ingrijiri paliative? Promoveaza pe site-ul tau www.infopaliatie.ro si www.facebook.com/InfoPaliatie

PUBLICATII din domeniul ingrijirii paliative

Urmariti seria de PUBLICAȚII HOSPICE Casa Sperantei.