Noutati

octombrie 2016. Ministerul Sanatatii a lansat site-ul www.medicamentelipsa.ro, în varianta de teste. Pacienții pot semnala dacă nu găsesc un anumit medicament în farmacie sau în spital. În felul acesta, autoritățile vor putea avea informații în timp real despre nevoile pacienților și vor oferi date despre modul și termenul când se vor rezolva aceste lipsuri. Acest site va deveni complet operațional în câteva săptămâni.

www.medicamentelipsa.ro

septembrie 2016. Incepand cu anul 2015, Ministerul Sanatatii implementeaza Proiectul privind reforma sectorului sanitar – Imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar, finantat dintr-un imprumut de la Banca Mondiala. In cadrul Componentei 2 – Consolidarea ingrijirii ambulatorii, Subcomponenta 2 – Consolidarea serviciilor de asistenta medicala primara, vor fi implementate ingrijirile pe termen lung: ingrijirile paliative la spital, in ambulatoriu si la domiciliu. In acest scop Ministerul Sanatatii a inceput evaluarea nivelului de dezvoltare al serviciilor de ingrijiri paliative in Romania.

Furnizorii de servicii care au primit chestionarul de la Ministerul Sanatatii prin directiile sanitare si nu l-au putut completa online il pot descarca de aici in format pdf.

CHESTIONAR online     CHESTIONAR PDF

Formularul online se trimite automat.

Formularul PDF printat, completat si scanat se trimite la malina.dumitrescu@hospice.ro

septembrie 2015. Banca Mondiala va sprijini financiar, cu suma de 12 milioane euro infiintarea a 29 compartimente de ingrijiri paliative in spitalele publice, 90 de echipe de ingrijiri la domiciliu si 90 de ambulatorii de specialitate de ingrijiri paliative pana in 2020. (Viata Medicala, 25 Septembrie 2015)