elvetia mic

O viata de calitate pentru persoanele cu boli incurabile: informare, instruire, consultanta (CSS09)

Proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Fondul Tematic pentru Participarea Societatii Civile este administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, in calitate de Organism Intermediar Elvetian (OIE). Proiectul urmareste dezvoltarea coordonata a unui sistem national de ingrijiri paliative prin implementarea graduala a unei strategii nationale de ingrijiri paliative si prin implicarea tuturor factorilor interesati (beneficiari, furnizori, factori de decizie, publicul larg) intr-un proces participativ.

  1. Evaluarea participativa a nevoilor socio- medicale pentru persoanele suferind de boli incurabile din judetul Brasov.
  2. Dezvoltarea unui centru judetean de consultanta telefonica tip helpline pentru persoanele cu boli incurabile si  apartinatorii acestora
  3. Cresterea nivelului de informare si instruire privind aspecte specifice ingrijirii paliative relevate de demersul exploratoriu pentru persoanele cu boli amentinatoare de viata  familiile acestora si populatia judetului Brasov. 

Calendarul proiectului (click)
Durata: 16 luni (1 august 2013- 30 noiembrie 2014)
Locație: județul Brașov
Buget total: 74.973 CHF (din care 66.726 CHF contribuție SRCP, 8.247 CHF contributie HCS)
Coordonator: As. Med. Lic. Roxana Horeica
Imagini din proiect (click)
Media: conferinta de presa 11 februarie 2014 (comunicat de presaraport mediareportaj RRA 18 febr 2014)
Rezultate proiect:
4 Modele de traire cu boala incurabila (Photovoice pacienti adultiPhotovoice pacienti copiiPhotovoice apartinatori pacienti copiiPhotovoice pentru autoritati)
Raport de cercetare: nevoile pacientilor adulti si copii de la HOSPICE Casa Sperantei, ianuarie 2014
Serviciul judetean de consultanta telefonica helpline pentru pacientii HOSPICE Casa Sperantei (flyer de promovare pentru pacientii din jud Brasov)