RESPACC- Eveniment de multiplicare E2: Atelier-scriere articole pentru jurnale științifice

ERASMUS+: 2020-1-RO01-KA202-080128

Organizatori: HOSPICE Casa Speranței, Asociația Europeană pentru Îngrijiri Paliative (EAPC)

Data și locul: 01.10.2022, București, România


HOSPICE Casa Sperantei a organizat un eveniment de multiplicare, cu prezență fizică,  în format atelier. Evenimentul a fost promovat în prealabil pe diferite canale de comunicare (pagina web a proiectului, Facebook, site-ul partenerilor, rețelele EAPC etc.). Evenimentul a inclus trei sesiuni dedicate scrierii de articole pentru reviste academice. Prin acest eveniment de multiplicare, au fost vizat delegații din România, unde îngrijirea paliativă este în curs de dezvoltare, iar cercetarea reprezintă un domeniu care treuie integrat cu practica clinică.

Scopul acestui eveniment de multiplicare a fost de a dezvolta capacitatea de cercetare pentru clinicienii și formatorii interesați de cercetarea în domeniul îngrijirii paliative. Accentul principal a fost pus pe exersarea scrierii academice, pe baza materialelor dezvoltate la O2, inclusiv informații utile de la O3 legate de ghidul și pașii din propunerea de cercetare, și de la O4 privind modelele de cercetare cantitativă și calitativă.

Structura evenimentului a fost următoarea (pentru mai multe detalii, consultați Agenda):

  1. Introducere în atelier, obiective și facilitatori, introducere în scrierea de articole științifice pentru reviste medicale și stiluri de scriere
  2. Structura articolului
  3. Selectarea unei reviste adecvate

Toți profesioniștii care au participat, au primit un e-mail de follow-up cu un link către proiectul RESPACC unde pot găsi materialele elaborate în cadrul proiectului.

Materiale eveniment: AGENDA, Writing for academic and professional journals1Writing for academic and professional journals2Writing for academic and professional journals3