MobiHope – Cresterea calitatii vietii si a ingrijirii pacientilor cu boli incurabile.

Proiectul urmareste creșterea calității și accesibilității serviciilor de îngrijiri paliative, prin implementarea și dezvoltarea unui sistem complex de management al serviciilor, cu ajutorul tehnologiilor mobile.

Proiectul este structurat pe trei componente complementare. Astfel, proiectul va debuta prin implementarea unui sistem informatic integrat de management al serviciilor, care presupune un proces de digitalizare a întregii documentații asociate serviciilor de îngrijiri paliative furnizate de HOSPICE. Din acest proces vor rezulta 2000 de fișe electronice ale pacienților, accesibile din toate cele 4 locații în care Fundația activează (Brașov, București, Zărnești, Făgăraș).

Beneficiarii proiectului sunt peste 400 pacienți de toate vârstele, afectați de boli incurabile, care vor primi servicii specializate de îngrijiri paliative, impreuna cu peste 400 membri ai familiilor acestora, care vor fi consiliate pentru îngrijirea cotidiană a pacientului; pe langa acestia, peste 50 membri ai echipei HOSPICE vor fi instruiți să utilizeze tehnologii mobile în scopul îmbunătățirii calității serviciilor acordate pacienților.

Tabletele vor fi utilizate de către echipele interdisciplinare HOSPICE pentru a accesa și completa fișele electronice de la distanta (de la domiciliul pacienților, din cabinetele de consultații, din spitalele publice, din unitățile cu paturi ale Fundației). Prin conferințe video, pacienții vor avea acces la cel puțin 100 de consultații extinse în sistem de telemedicină. De asemenea, existența fișelor electronice va facilita dezvoltarea unui serviciu help line, cu infrastructură existenta în Brașov, pentru care estimam aproximativ 400 de apeluri lunare; acest serviciu va deveni accesibil și pentru pacienții din celelalte locații ale Fundației.

Investitia totala a Fundatiei Vodafone in proiectul MobiHope este de aproximativ 75.000 EUR. In plus, cel putin 6 voluntari din partea Vodafone ii vor invata pe membrii organizatiei HOSPICE sa utilizeze in mod eficient noile tehnologii. Finantarea este acordata ca parte a unui program global al fundatiei, numit ”Mobile for Good”, prin care compania foloseste tehnologia mobila pentru a sprijini diverse cauze umanitare. ”Mobile for Good” a fost lansat in Romania in anul 2012. 

mobi hope