MASTERCLASS Ingrijiri Paliative 24 ore
Cursul va fi susținut ONLINE, în LIMBA ENGLEZĂ
INSCRIERI pana la 26 februarie 2021. LOCURI: 75
Medicii vor primi CERTIFICATE cu credite EMC (curs creditat de către Colegiul Medicilor din România)
Ceilalti participanti vor primi CERTIFICATE cu menționarea numărului de ore curs (24)
inscrieri masterclass in curand
Inscrierea nu este valabila fara efectuarea platii. Accesul la zoom si la resurse se primeste pe email, incepand cu 9 martie 2021. Odata primit accesul, taxa nu se mai poate returna (eventualele retrageri de la curs se anunta inainte de 9 martie)
Cursul va avea loc în perioada 11-13 martie si 18- 20 martie 2021 și este organizat de Facultatea de Medicină Brașov, în parteneriat cu HOSPICE Casa Speranței si se adreseaza în mod special personalului clinic din paliație dar și medicilor, asistenților medicali dornici să asigure pacienților îngrijire paliativă de bază.
Sesiunile acoperă cele mai interesante și actuale tematici din paliație, pornind de la: tratamentul durerii și al altor simptome, comunicarea cu pacientul și familia acestuia și finalizând cu îngrijirea la sfârșitul vieții. Agenda cursului include joc de rol în grupuri mici, lucrul pe studii de caz și dezbateri pe marginea unor situații clinice complicate întâlnite în paliație, care să răspundă nevoilor de zi cu zi a profesioniștilor din domeniu.
LECTORI MASTERCLASS
Prof. Dr. Frank Ferris (SUA), medic oncologie medicală-radioterapie, cu specializare în medicină paliativă, este profesor asociat la Universitățile din Athens și Columbus, Ohio precum și la cele din din San Diego, California și Toronto, Canada. Este membru în consiliul director al OhioHealth Research and Innovation Institute, Columbus, Ohio și al European Palliative Care Academy (EUPCA). Este deosebit de interesat de strategii pentru integrarea îngrijirilor paliative în sistemele existente de asistență medicală la nivel mondial și dezvoltarea educației în paliație.
Conf. Dr. Daniela Mosoiu (Romania) este medic primar oncolog cu atestat în îngrijire paliativă și doctor în științe medicale. Lucrează în paliație la HOSPICE Casa Speranței din 1995, fiind liderul mișcării hospice în România și în Europa Centrală și de Est. A fost președinte (până în 2013) al Asociației Naționale de Îngrijiri Paliative și unul dintre membrii fondatori. Este coordonator național al Programului de atestat în îngrijiri paliative pentru medici si al Programului de de specializare pentru asistenții medicali. A fost numită președinte al Comisiei de Paliație din cadrul Ministerului Sănătății și este conferențiar la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania Brașov, unde coordonează programul de master în paliație. Este profesor-coordonator în cadrul Academiei Europene de Îngrijiri Paliative și fost mentor în cadul International Palliative Care Leadership Development Initiative, a Institutului pentru Medicină Paliativă din San Diego, California, SUA. Predă îngrijirea paliativă pentru profesioniștii din România și Europa. A publicat articole și cărți de referință în îngrijirea paliativă. Este Director în Boardul Asociației Europene de Îngrijiri Paliative din 2015. Coordonează proiecte educaționale și organizaționale care vizează dezvoltarea paliației în România și la nivel international. Este expert ANMCS pentru îngrijiri paliative.
- PARTEA 1- 11- 13 martie 2021 (15:00- 19:00)
DURERE, COMUNICARE - PARTEA 2- 18- 20 martie 2021 (15:00- 19:00)
SIMPTOME, INGRIJIREA LA SFARSITUL VIETII
(tematica de curs este identica cu a masterclass-ului din 11-14 noiembrie 2020)